La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 31 de maig del 2016

1897



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia proporcionada al blog per Ángel Martínez, amb la indicació Ángel García Cardona, 1897, que prendrem com a indicació de l'autor i de la data. A destacar  les barraques auxiliars i les carabasses penjades.




dilluns, 30 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent del Foro Remember València III, per la membre Taramita (vegeu ací). No la tenim localitzada.

diumenge, 29 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal en forma de collage, sense ubicació ni datació, procedent d'un web de subhastes.


dissabte, 28 de maig del 2016



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica fotografia de la col·lecció Francisco Roglá López de la Biblioteca Valenciana. Sense datació ni ubicació.

divendres, 27 de maig del 2016

Barraques de Montoliu
Barraques números 10, 12 i 14
El Saler

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal, procedent d'un web de subhastes, on es pot veure una de les Barraques de Montoliu, que es trobaven al Saler.



dijous, 26 de maig del 2016

1925



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Processó per l'horta, amb gropes. Fotografia sense ubicació ni datació, proporcionada per Ángel Martínez. El text que acompanya la fotografia diu:
Nit d'albaes. M. Thous. 1925.

dimecres, 25 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent d'un web d'intercanvi de fotografies, sense ubicació. Està datada el 2006 i porta el text:
Foto J. M. Martí.


dimarts, 24 de maig del 2016

Anterior a 1973

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica aquarel·la de l'il·lustrador valencià Alfonso Alamar, que considerem una còpia del natural, per la qual cosa la incloem ací. Ens ha estat aportada pel seu familiar Fernando Segura Mompó, al qual tornem a agrair les seues col·laboracions.
Alfonso Alamar fou un artista notable valencià, que col·laborà amb l'Editorial Valenciana. L'obra és anterior a 1973, data del seu falliment.

dilluns, 23 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent d'un web d'intercanvi de fotografies, sense ubicació ni datació.

diumenge, 22 de maig del 2016



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica fotografia de la col·lecció Francisco Roglá López de la Biblioteca Valenciana. Sense datació ni ubicació.

dissabte, 21 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Dibuix de Joaquín Sorolla, digitalitzat pel Museu Sorolla de Madrid. Referència: MSMF14433_SEQ_001_P.

divendres, 20 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. La imatge procedeix d'un web de compartir fotografies, sense ubicació ni datació.

dijous, 19 de maig del 2016

2011


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta aquarel·la, realitzada i aportada por Fernando Segura Mompó, representa les barraques de les fotografies d'ahir i despús ahir.
Novament, moltes gràcies per les seues aportacions al blog.

dimecres, 18 de maig del 2016

1962



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Com la d'ahir i la de despús-ahir, fotografia aportada por Fernando Segura Mompó, el qual la comenta de la manera que arreplegàrem a l'entrada d'ahir i que tornem a copiar:
Estas barracas creo son de 1962. Las recuperé de unos negativos antiguos de mis padres y no las conocía. Agradecería información sobre ellas.
De nou, moltes gràcies per les seues aportacions al blog.

dimarts, 17 de maig del 2016

1962



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Com la d'ahir, fotografia aportada por Fernando Segura Mompó, el qual la comenta d'aquesta manera:
Estas barracas creo son de 1962. Las recuperé de unos negativos antiguos de mis padres y no las conocía. Agradecería información sobre ellas.
Moltes gràcies per les seues magnífiques aportacions al blog.

dilluns, 16 de maig del 2016

El Palmar (?)
1960



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia aportada amablement al blog per Fernando Segura Mompó. D'aquesta foto diu:
Esta es de fecha 1960. Desconozco el lugar aunque apostaría por El Palmar. En ellas estamos mi padre, mi hermano y yo. Soy el niño de la izquierda. La foto la hizo mi madre.
Per això, la ubicarem provisionalment a El Palmar i la datarem el 1960.

diumenge, 15 de maig del 2016

Barraca de Vicentet i Rafaelet
(també Barraca de Visantet)
Bulevard Sud


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia apareguda al diari Levante de 10/05/2016 amb l'article següent:

Una barraca de 1800 sigue sin mantenimiento en Malilla

LEVANTE-EMV La barraca de Vicentet y Rafaelet, una edificación del barrio de Malilla pegada al Bulevar Sur y que está datada en torno al 1800, continúa con la nula atención municipal, ya que es desde hace varios años se encuentra sin ningún tipo de cuidado. La barraca, también llamada Casa Visantet, lleva camino del derrumbe, pese a que el Ayuntamiento de Valencia se comprometió a hacerse cargo de su mantenimiento. La pequeña edificación tradicional valenciana se encuentra llena de grafitis, con el techo de cañas y paja medio derrumbado, y rodeada de vallas, algo que denota un abandono peligroso, tal como denuncian los vecinos de la zona.

dissabte, 14 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Barraca procedent d'un web de fotografies "Pinterest", sense ubiació ni datació.

divendres, 13 de maig del 2016

Barraques del Petxinar
Junt a la séquia del Petxinar 
Pinedo




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Imatge procedent d'un web de fotografies d'usuaris, sense datació. Correspon a les Barraques del Petxinar, que es troben junt a la séquia del Petxinar a Pinedo.

dijous, 12 de maig del 2016





Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal procedent d'un web de subhastes, sense ubicació, ni datació. Porta el rètol:
BARRACA VALENCIANA

dimecres, 11 de maig del 2016

Carrer de l'Albufera, 31 / Carrer Francisco Monleón, 36.  El Palmar


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Imatge procedent d'un web dedicat a compartir fotografies d'usuaris. Correspon a la barraca que hi ha al Palmar, al carrer L'Albufera 31 o al carrer Francisco Monleón 36.

dimarts, 10 de maig del 2016



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent d'un web de subhastes, sense ubicació ni datació.

dilluns, 9 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent d'un web de subhastes, sense ubicació, ni datació.

diumenge, 8 de maig del 2016



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal acolorida procedent d'un web de subhastes, sobre el conreu del cànem. El text diu:
Valencia - 20 - Trabajando el cáñamo
Es poden veure unes barraques. Com que aquestes postals acolorides eren manipulacions de fotografies, considerarem autèntiques les barraques representades. Sense ubicació, ni datació.




dissabte, 7 de maig del 2016

Carrer Barraques, 3, 5 i 7
Grao de Gandia




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia proporcionada por José Luis Bouzas. Segons la seua informació, als anys 70-80 es va fer aquesta minipromoció de barraques, amb tres habitatges. La ubicació la teniu ací.

divendres, 6 de maig del 2016

Carrer Barraques, 3, 5 i 7
Grao de Gandia




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia proporcionada por José Luis Bouzas. Segons la seua informació, als anys 70-80 es va fer aquesta minipromoció de barraques, amb tres habitatges. La ubicació la teniu ací.

dijous, 5 de maig del 2016



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal en forma de collage, una de les imatges del qual és una barraca, sense ubicació ni datació.

dimecres, 4 de maig del 2016




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal de la casa Crumiere procedent d'un web de subhastes, sense ubicació ni datació. El text diu:
Edición L. Crumière núm. 4 - Cosas de VALENCIA - Un Combregar en l'Horta




dimarts, 3 de maig del 2016

Barraca "número 32"
Actual Plaça Doctor Torrens



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia fou pujada a foro Remember Valencia III per CASI RES (vegeu ací) i pertany a la col·lecció de José Formentin. Correspon a l'enderrocament d'habitatges i l'obertura de l'actual plaça Doctor Torrens, a Montolivet. La sèrie completa de fotografies és:






Podeu descarregar aquestes imatges ací, ací i ací. En el plànol cadastral de 1929-1944 es pot veure que tenia el número 32, encara que no diu el nom.






dilluns, 2 de maig del 2016

MES DE LES BARRAQUES DEL DELTA DE L'EBRE

Encara que aquest és un blog sobre barraques valencianes, dedicarem una sèrie a les barraques del Delta de l'Ebre, tan pròximes a les nostres, per mostrar les seues característiques.




______________________________




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Finalitzem amb aquesta fotografia la sèrie dedicada a les barraques del Delta de l'Ebre. Afegirém un poema fet per un mestre barraquer, que podeu descarregar fent clic ací









diumenge, 1 de maig del 2016

MES DE LES BARRAQUES DEL DELTA DE L'EBRE

Encara que aquest és un blog sobre barraques valencianes, dedicarem una sèrie a les barraques del Delta de l'Ebre, tan pròximes a les nostres, per mostrar les seues característiques.




______________________________

Barraca al Museu Etnogràfic de Deltebre.



Podeu descarregar la imatge fent clic ací.