La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 4 de maig del 2014

Plaça del Pare Domènech (antic barri de la Figuereta), València

Podeu descarregar la postal fent clic ací. Postal de Andrés Fabert, que porta el text:
321 - VALENCIA - Vista general

Fou publicada per l'usuari "Monsalvez" en el Foro Remember València (II), el 12 d'abril de 2014, en l'entrada 18251. La datava en el període 1907-1910.
En primer pla es pot veure una barraca, que he ampliat ací:


Podeu descarregar l'ampliació fent clic ací.
L'agrupament de cases correspon a l'antic barri de La Figuereta, que estava on ara és l'avinguda Pius XII i la seua banda de ponent. La fotografia, molt probablement, està realitzada des del campanar de l'església de Campanar.
D'aquesta postal hi ha una altra versió, que també fou penjada del Foro esmentat (I) per l'usuari "Arrancapins", el 27 de desembre de 2010, entrada 18954. S'hi indica que la fotografia procedeix de l'Arxiu de José Huguet.


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. N'hi ha una altra imatge en el blog "Valencia en Blanco y Negro", entrada de 21 de setembre de 2010. La imatge està en blanc i negre (no en sèpia, com les altres) i s'hi diu que és una vista aèria (el que no sembla correcte) de 1908 (el que resulta acceptable com a datació).

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. La ubicació de la barraca i de l'agrupament de cases es pot fer traçant línies entre el campanar de l'església de Campanar i la resta de fites que es poden apreciar en la imatge, com ara el campanar de Santa Caterina, pràcticament en la vertical de la barraca. En el mapa següent, de 1925, s'ha indicat aquesta línia imaginària i l'agrupament de cases del barri de la Figuereta.

Podeu descarregar el mapa fent clic ací.Una vista actual de la zona, amb pocs vestigis de l'agrupament fotografiat, la proporciona google street (que podeu descarregar fent clic ací)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada