La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 14 de desembre del 2014

Av. Regne de València, 4, aprox. València, 1884



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia realitzada per Antonio García Peris, sogre de Joaquín Sorolla, que correspon a la nevada que va succeir a València el gener de 1885.
La fotografia fou aportada per Ángel Martínez al Foro Remember Valencia III, el 9 de novembre de 2014 (vegeu ací), probablement procedent de l'Arxiu de José Huguet. La fotografia mostra el campanar de Sant Valeri i, en primer terme, una barraca que ja ha aparegut en aquest foro, en l'entrada de 29 d'agost de 2014, on es publicà una fotografia realitzada des del costat oposat, val a dir, des del mateix campanar de Sant Valeri. En aquella entrada es donà com a ubicació de la barraca l'actual adreça de l'Avinguda Regne de València 4. La fotografia ja publicada era la següent:


Ací està marcada la barraca:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada