La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 28 d’abril del 2014

Carrer Reina, 137, El Cabanyal-Canyamelar



Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. La barraca de la fotografia es trobava en l'actual número 137 del carrer Reina, al Cabanyal-Canyamelar. A hores d'ara, la barraca ha sigut substituïda per un habitatge. Es mantenen l'edifici que hi ha a la seua esquerra, amb la façana modificada, i el de l'esquerra, dividit en dos habitatges, així com el que hi ha creuant el carrer dels Pescadors.
No hi ha notícia de la datació de la fotografia. Ara bé, el registre cadastral informa que els edificis que substituïren la barraca i l'edifici de l'esquerra de la fotografia tenen data de 1930, per la qual cosa considerarem que la fotografia és ca. 1920 [Vegeu Addenda].
Ací teniu una imatge actual de l'habitatge que ha substituït la barraca, procedent de google street, que podeu descarregar ací.


 I ací una altra fotografia, que reprodueix l'enfocament de l'antiga,  feta per Ángel Martínez per al seu blog "La Valencia desaparecida", entrada de 12/12/2011 (enllaç ací; fotografia ací).


La fotografia fou aportada també al Foro Remember València pel membre "Portalet" (entrada 12660) i localitzada pel membre "Cabanyaler" (entrada 12678).


Addenda: Vegeu l'entrada del 24 de maig de 2015, on s'esmena la data (1914), s'informa de l'autor de la fotografia (Martín Vidal) i s'afegeix un comentari de Maximilià Thous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada