La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 12 d’abril del 2014


Podeu descarregar-la fent clic ací. Fotografia procedent de l'Arxiu de José Huguet. Sense ubicació. Aquestes fotografies són les mateixes que aparegueren en l'entrada del dia 25 de febrer de 2014, amb una fotografia de Víctor Gosálvez Gómez, que torne a reproduir (ací la podeu descarregar).

La segona fotografia està datada ca. 1915, data de la seua inclusió en la memòria de Gosálvez Gómez. Si observem la dimensió dels arbres, podem advertir que a la foto inferior en falten alguns i són més grans els que n'hi ha. Per això, podem datar la fotografia inicial uns pocs anys abans, ca. 1910.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada