La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 14 de novembre de 2014

L'Albufera, 1906Podeu descarregar la imatge fent clic ací. En un reportatge de la revista El Nuevo Mundo, d'1 de març de 1906, apareix un reportatge de la visita d'Alfons XIII a València, en l'hivern d'aquell any, que va incloure una cacera a l'Albufera. s'hi pot veure la imatge d'una barraque a la vora d'un canal albuferenc. Ací teniu la plana sencera (que podeu descarregar fent clic ací).

D'aquesta visita hi ha un documental, reconstruït per la Filmoteca Nacional, que es pot veure ací:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada