La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 23 d’octubre del 2016

Horta de Malilla, 1976



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica aquarel·la de Fernando Segura Mompó, datada el 1976, que correspon a una barraca de l'horta de Malilla, tot atenent les seues indicacions, que copiem literalment:

Esta barraca, una de las mayores que recuerdo, estaba habitada cuando la pinté en 1976. A su lado aún se observan los restos de otra que estaba derruida. Su situación era en la margen izquierda del cauce nuevo del Turia, separada de la carretera unos 60 metros y creo que por enfrente de las del Horno de Alcedo. Sobre esto la memoria puede no ser precisa. Durante varios años la veiamos al pasar hasta que desapareció.

A destacar el grup humà a la porta de la barraca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada