La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 20 de març del 2015

Avinguda Blasco Ibáñez, 21 aproximadament

Entrada actualitzada. Vegeu al final




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta magnífica fotografia aparegué en el blog Valencia en Blanco y Negro i en el Foro Remember Valencia III.  No està ubicada, ni datada. Ara bé, podem intentar ubicar-la a partir de la triangulació. Primer identifiquem tres elements que apareixen en la fotografia: el Micalet, la torre del Palau de Ripalda i la cúpula de Sant Pius V, i establim la distància entre aquestes fites (podeu veure la imatge següent):




Després fem la línia entre el Micalet i la cúpula de Sant Pius V, i establim el punt en el qual els dos segments corresponen a les distàncies de la fotografia. Després dibuixem la línia entre eixe punt i la ubicació de la torre del Palau de Ripalda. Sabem que el fotògraf està en algun punt d'aquesta línia. Aixó correspon a les dos imatges següents (que podeu descarregar ací i ací).






I projectem la línia resultant amb un mapa antic (en aquest cas una superposició del plànol cadastral de 1929-1944, elaborada per Xavier Oms), que permet veure el punt on la línia es creua amb un camí (que és el que apareix en la fotografia), que correspon, aproximadament, a l'actual Avinguda de Blasco Ibáñez, 21 (l'accés a l'antiga Escola d'Enginyers Agrònoms de la Universitat Politècnica de València). Vegeu la imatge següent, que podeu descarregar ací:


Addenda

Juan María Cerdan ens ha fet veure que la fotografia és una altra versió de la publicada l'1 de març de 2014.

A tall de possibilitat, la barraca podia estar ubicada més lluny encara, en la zona del Camí de Vera.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada