La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 3 de març del 2015


Gran via Marqués del Túria, 85, València, ca. 1929



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Detall d'aquesta imatge aèria. Les barraques es poden veure a la part inferior-esquerra de la fotografia.


Les barraques estan ubicades en l'actual illa de cases dels carrers Marqués del Túria, Jacinto Benavente, Comte Altea i Salamanca. La ubicació exacta es pot fer a partir de la ja quasi urbanitzada plaça d'Amèrica i l'edifici al sud, que apareix en la cartografia de 1929-44 (plànols 54I-54II) com un edifici fora de línia de la part sud de l'avinguda Marqués del Túria. Com és la referència més pròxima donarem aquesta adreça com la pròpia de les barraques, encara que més bé recauen sobre el centre de l'illa. Com que en la cartografia de 1929-1944 no apareixen, prendrem com a datació una data aproximada a aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada