La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 3 d’octubre del 2015

Actual Avinguda de Suècia


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent de l'Arxiu de José Huguet, emprada per Ángel Martínez per al seu blog La Valencia desaparecida (ací), entrada del 4/9/2015. El blog ens informa que correspon al partit de futbol al Mestalla del 26 de abril de 1925 entre el València CF i una selecció canària.
 El mateix Ángel Martínez ha oferit la comparativa actual en el seu blog, que és aquesta.


Ara bé, el blog no indica quin és el cantó del Mestalla pel qual es veu la barraca. En el plànol cadastral de 1929, l'únic cantó no tancat del camp de futbol és el del sud-oest, val a dir, aquell que dóna a l'actual Avinguda Suècia, aprox. números 7-9, prop de la cantonada amb el carrer dedicat a l'historiador Joan Reglà.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada