La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 27 de març del 2014

Barraca "número 395"
Actual carrer José María Haro, Valencia


Aquesta fotografia, que podeu descarregar ací, correspon a una barraca que es trobava al sud del Cementeri d'El Cabanyal, a l'actual carrer José María Haro. Fou enderrocada el 1999, la qual cosa permet una datació aproximada de la fotografia.
Una ubicació exacta d'aquesta barraca l'ha proporcionada el membre "Corduente" (Ángel Martínez, AMM) en el Foro Remember Valencia III sèrie, entrada 2263





Podeu descarregar els mapes ací, acíací.
Font de la fotografia: compte de twitter @PoblesValAbando, encara que erròniament identificada com les Barraques d'Olmos (vegeu el primer mapa).

Addenda

Identificarem aquesta fotografia com la Barraca "número 395", per la referència cadastral del plànol de 1929-1944.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada