La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 24 de març del 2014

Actual c/ Joaquin Costa, 56
Russafa, 1925


Entrada esmenada pel que fa a la ubicació de la barraca, que ha estat ubicada en Joaquín Costa, 56, per Juan María Cerdán . Vegeu l'entrada del 04/09/2015.



Aquesta fotografia, que podeu descarregar fent clic ací, procedent de l'Arxiu de José Huguet, fou publicada en la revista Oro de Ley, una revista setmanal que informava de la vida cultural i religiosa de València, editada pel Centre Escolar i Mercantil, una institució promoguda pels jesuïtes. S'hi troba en el número 262, que té data 15 de gener de 1926, p. 9. Per això suposarem que la fotografia és anterior i la datarem en 1925




Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Ací teniu la pàgina sencera, que podeu descarregar ací.
El peu de la fotografia diu:
De la exposición del Círculo de Bellas Artes.- Escenas de la Huerta.- (Foto de J. Alcor, comunicada por Barberá Masip)
Per tant, entenem que l'autor és J. Alcor, i que la fotografia va participar en un concurs promogut pel Cercle de Belles Arts. No disposem de notícies d'aquest fotògraf.
Pel que fa la barraca, podem ubicar-la a partir del campanar que es pot veure a l'esquerra i que, al meu parer, és el de Sant Valeri de Russafa.

Entrada esmenada pel que fa a la ubicació de la barraca, que ha estat ubicada en Joaquín Costa, 56, per Juan María Cerdán . Vegeu l'entrada del 04/09/2015.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada