La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 14 de març del 2014


Per descarregar la imatge, feu clic ací. La revista Mundo Gráfico, de 15 d'octubre de 1920 (núm. 676, p.13) informava de les activitats realitzades pels assistents a un congrés de Geodesia i Geofísica realitzat a València. Entre aquestes activitats hi hagué la visita a unes barraques de l'Horta, la qual cosa es va il·lustrar amb aquesta fotografia, signada per Desfilis. Ací teniu el full sencer. El podeu descarregar fent clic ací.


Addenda: Una altra visita d'un congrés a unes barraques, publicada per la premsa en març de 1931, ubicava les barraques visitades a El Saler, que pot ser una localització possible d'aquestes. Vegeu entrada 27 de maig de 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada