La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 9 de març del 2014


Podeu descarregar la postal fent clic ací.  Presenta el text:
Valencia
Barracas en la huerta

Aquesta postal fou impresa per Dr. Trenkler Co. Leipzig 1906, amb l'anotació "Vlc. [València?] 22". Com es pot veure en el dors:

Podeu descarregar el dors ací. Una altra imatge, ací. Per tant, podem datar-la ca. 1906. No disposem d'elements per ubicar-la. La casa Trenkler publicà diverses postals de tema valencià (balls popular, un ponts del riu, etc.)
Hi ha una altra versió d'aquesta fotografia, editada per E. B. P. [E. Bort] de València, amb el text:
No. 35. VALENCIA
Barracas en la huerta



Podeu descarregar la postal fent clic ací. Podeu descarregar el dors ací. Una altra imatge,  ací. N'hi ha una altra versió, amb el text lleugerament modificat, que podeu descarregar ací.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada