La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 14 de gener del 2014

Porta de barraca, ca. 1906


Podeu descarregar-la, fent clic ací.
Fotografia de 8,7 x 13,8 cm, sense data ni ubicació, amb el títol (del catalogador):
Home amb indumentària tradicional.
Aquesta fotografia, com les primeres dels dos darrers posts, procedeix del fons Estudi de la Masia Catalana (EMC), del Centre Excursionista de Catalunya, digitalitzat en el web Memòria Digital Catalana, amb identificador AFCEC EMC X 7603. La informació de la fotografia està extreta de l'àlbum de l'EMC, facilitada per Josep Danés i Torràs en 1929, per la qual cosa està datada "ca. 1929". Com he explicat en un post anterior, la datació hauria de ser ca. 1906.
La persona retratada és la mateixa que es troba a la dreta de la fotografia anterior, ampliada ací:

Podeu descarregar aquesta imatge, fent clic ací. Adoneu-vos de la igualtat de les ratlles de la manta (una mena de "codi de barres" per a la identificació).

Com en els dos casos anteriors, aquesta fotografia va servir de base per a una de les targetes postals de la col·lecció d'E. Bort, aquella que du el títol "31. Llauraors", encara que la còpia de l'EMC està més retallada que les postals.
Per descarregar la imatge, feu clic ací. Ací teniu el dors (circulada en juliol de 1907). Una altra imatge fent clic ací, amb el seu dors.

La fotografia va aparéixer en la revista Caras y Caretas, de 8 de novembre de 1913, que es publicava a Buenos Aires, en un reportatge amb el títol "Por tierras valencianas" (que podeu descarregar ací i ací).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada