La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 21 de gener del 2014


Postal de la col·lecció d'E. Bort (València). Per descarregar-la, feu clic ací. Altra imatge, ací, ací i ací. Ací aquesta imatge s'aprecia millor la fotografia, encara que la postal està retallada.
Pertany a la sèrie realitzada cap al 1907, amb el títol general "En la huerta de Valencia" (vegeu el post del dia 12 de gener de 2014). Alguna postal d'aquesta sèrie va circular al desembre de 1906. La fotografia seria anterior a la postal, per la qual cosa, com en el cas de la sèrie, ha sigut datada ací "ca. 1906". La postal té el número 6 i el text:
No. 6. En la huerta de Valencia | "A la vora del pou"
Novament, són els membres del mateix grup que en els posts anteriors.

La fotografia va aparéixer en la revista Caras y Caretas, de 8 de novembre de 1913, que es publicava a Buenos Aires, en un reportatge amb el títol "Por tierras valencianas" (que podeu descarregar ací i ací).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada