La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 26 de gener del 2014


Postal feta a partir de la mateixa fotografia que les dues entrades anteriors, que estan datades, com a molt tard, en desembre de 1906. Podeu descarregar-la fent clic ací.
El text diu:
J. M. Nº 8     Valencia-Baile al estilo del país.
Una altra versió, sense les lletres:

Podeu descarregar-la ací
D'aquesta postal hi ha encara una altra versió lleugerament acolorida:


Podeu descarregar-la fent clic ací. El text diu:
COSTUMBRES VALENCIANAS-Un baile en la huerta

I també n'hi ha una altra versió, no perforada per costat esquerre, amb un altre encapçalament, editada per J. D. P. de València.


Podeu descarregar-la fent clic ací. Podeu descarregar el dors fent clic ací. El text diu:
40. Valencia. Bailes populares.

La fotografia original correspon al mateix moment en què estan realitzades les imatges de les entrades anteriors (i la del post següent), encara que corresponen a sèries de postals distintes. S'aprecia, lògicament, la mateixa barraca, amb una façana mixta, i una construcció auxiliar. Al fons de la imatge (dreta, centre) s'hi pot veure una altra barraca (aquest detall s'aprecia millor en aquesta fotografia que en les altres tres). Ací teniu l'ampliació:
Podeu descarregar-la fent clic ací.
Una versió a doble pàgina de la imatge va aparéixer en la revista Nuevo Mundo, publicada a Madrid, l'1 de març de 1906. La fotografia està atribuïda a Gómez Durán. Ací teniu les pàgines (que podeu descarregar ací i ací).





Una altra versió aparegué en la revista Mundo Gráfico, de 29 de juliol de 1914 (podeu descarregar-la ací)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada