La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 15 de gener del 2014

Targeta postal, de la col·lecció E. Bort, amb el número 34 i el text:
No. 34   A la porta de la barraca
Podeu descarregar-la, fent clic ací.
Altres imatges de la mateixa postal ací, ací (amb el dors), ací, ací, ací, ací, ací i ací.

Altra versió de la mateixa imatge, probablement editada per José Durá Pérez (vegeu el post de demà):


Podeu descarregar-la, fent clic ací. Text:
VALENCIA - Tipos de la Huerta

Es tracta del mateix grup humà de les imatges dels posts d'ahir i abans-d'ahír (i també del post de demà), per la qual cosa podem datar la fotografia ca. 1906 i la postal en desembre de 1906 o posteriorment. També suposarem que la barraca que s'hi veu és la mateixa barraca dels posts anteriors, encara que la porta d'aquesta imatge no sembla la mateixa porta del post d'ahir, perquè aquesta té un llindar o bancalet i la d'ahir només unes rajoles.

 La fotografia anterior sembla haver inspirat el dibuix que es troba en aquest anunci dels sabons "Samaritana" i "Abeja", fabricats per l'empresa de Ramon Casanova Espí a l'Avinguda del Port de València, que podeu descarregar ací.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada