La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 6 de gener del 2014

València, 1857-1865

Fotografia molt semblant a la del post anterior (5 de gener de 2014), feta probablement des del mateix punt (el terrat del convent de Sant Joan de la Ribera) i on es pot veure el pont del Mar, el gasòmetre, la porta del Mar, les muralles i la fàbrica de tabacs. Les barraques estan ubicades a l'antic Passeig del Remei, ara avinguda Navarro Reverter, als números 26 o 28, aproximadament.
Per descarregar la fotografia, feu clic ací.

Detall de la fotografia on s'aprecien les tres barraques:

Per descarregar el detall, feu clic ací.

La fotografia fou pujada al Foro Remember València, en el post 34605 pel membre del foro "Vicenticoaa", amb la indicació: "Archivo Seminario Metropolitano de Valencia". Ara ja no s'hi troba.

[He datat la fotografia entre 1857 i 1865, perquè sembla posterior a la fotografia dels Gaudin del post anterior (5 de gener de 2013), datada en 1857, pel fet que diversos arbres estan més crescuts en aquesta (com ara, les plantes al fons, junt a la muralla, o davant de la barraca central) i s'aprecia una nova instal·lació en la fàbrica de gas (en la part superior a les barraques de l'esquerra). A més, ha de ser és anterior a l'enderrocament de la muralla, que començà en 1865].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada