La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 28 de juny de 2016

Barraques "número 19"
La Carrasca
València
1953-1955

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), el qual ha digitalitzat fotografies aèries de l'empresa d'helicòpters TAF. Aquesta empresa fotografiava per encàrreg edificis i instal·lacions industrials. En aquest cas, el tema fotografiat són els habitatges de la plaça Xúquer, a València. En aquesta fotografia, datada per l'Arxiu el 1953-55, podem veure encara algunes barraques de la zona de la Carrasca, junt a l'antiga via fèrria de Barcelona (que anava més o menys per on està ara l'avinguda de Tarongers). S'hi pot veure una de les barraques que havia sobreviscut, que no hem identificat, encara que en el plànol de 1929-1944 està indicada amb el número 19, per la qual cosa, encara que només n'hi ha una, les anomenarem Barraques número 19.
Ací teniu la barraca indicada a la fotografia (podeu descarregar aquesta imatge fent clic ací):Ací teniu una ampliació (podeu descarregar aquesta imatge fent clic ací):I ací teniu el detall del plànol de 1929-1944 (podeu descarregar aquesta imatge fent clic ací):Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada