La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 2 de juliol de 2016

Barraques del Carrer Serpis
Carrer Serpis, 6, i Carrer Vinalopó,
Barri de Sant Josep, València
ca. 1955


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia, com les publicades els darrers dies, correspon al fons de l'empresa de fotografia aèria amb helicòpters TAF, digitalitzat per l'Arxiu Nacional de Catalunya. S'hi poden veure les barraques que anomenàrem en una entrada anterior Barraques del Carrer Serpis. Les hem indicat ací (podeu descarregar la imatge fent clic ací):Ací teniu una ampliació (que podeu descarregar fent clic ací):La fotografia ja publicada ací d'aquestes barraques és aquesta (podeu descarregar-la ací):Pel que fa a la datació, hem combinat la de les fotografies anteriors de l'empresa TAF (1953-1955) amb la d'aquesta fotografia (1956). Per això, hem datat la fotografia superior en ca. 1955.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada