La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 7 de setembre de 2016

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta barraca, de la que no sabem la ubicació, ja ha aparegut al blog. De fet, fou la primera imatge pujada. La tornem a reproduir perquè l'hem trobada reproduïda en una revista de novembre del 1929. Es tracta d'una revista quinzenal de Unión Patriótica, el partit polític del dictador Miguel Primo de Rivera, que arreplegava un amplíssim dossier amb els candidats i càrrecs del partit al País Valencià. La revista està plena de retrats de les persones i il·lustrada amb algunes imatges valenciana, com la de la barraca. Ací teniu la imatge original i la portada de la revista (que podeu descarregar ací i ací, respectivament).Les planes de la revista de la Unión Patriótica procedeixen de la Biblioteca Nacional. Les podeu descarregar en pdf fent clic ací i ací, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada