La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 14 de febrer del 2014

Cases del Magistre (Alboraia), 1929



Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia (9,2 x 16,9 cm), realitzada peor Josep Danés i Torràs en l'any 1929, està dipositada en l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (AFCEC), on té la referència AFCEC_EMC_X_7592. Du un títol erroni (probablement per una mala lectura del catalogador):
Vista general d'unes cases a Manxitre
No és "Manxitre", sinó "Magistre", una zona al nord de València, en el camp d'Alboraia.

Ací teniu un plànol de 1883 de la zona, on s'hi pot apreciar la via ferroviària, l'alqueria i la séquia del Magistre ("Machistre") i altres construccions.


Podeu descarregar el plànol ací. la Com que la fotografia està lleugerament moguda, podem deduir que està realitzada des del mateix tren en moviment.

Addenda Han estat identificades com les Barraques del Vell (vegeu etiquetes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada