La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 12 de febrer del 2014


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Malgrat la baixa qualitat de la imatge (i de la seua digitalització), arreplegue aquesta fotografia de premsa perquè presenta una inhabitual perspectiva lateral de la barraca. S'hi poden veure una porta i una finestra i dues persones assegudes a l'ombra de l'arbre. No hi ha indicacions sobre la ubicació.
La fotografia fou publicada en Heraldo de Madrid, any XLI, núm. 14201, de 7 d'agost de 1931, p. 13, en la secció "turismo". La imatge, que dataré ca. 1931, encapçala un article amb el títol "España pintoresca. Valencia y sus típicas barracas". Tant l'article com la fotografia són anònims. Ací teniu una imatge de la plana sencera i el detall de l'article. Podeu descarregar les imatges de la plana i el text ací i ací, respectivament.

L





El text procedeix de l'hemeroteca digital de la Biblioteca Nacional.

Aquesta és l'entrada 50a d'aquest blog.

Addenda

Després de la publicació d'aquesta entrada, he localitzat una postal que és la font de la fotografia de la premsa. És aquesta postal:
Podeu descarregar-la fent clic ací. El text és:
Barraca Valenciana
Té el número 2312 de l'editorial Unique de Madrid.

El dors és:
Podeu descarregar el dors fent clic ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada