La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 16 de febrer del 2014

El Cabanyal-Canyamelar


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia (10,2 x 17,1 cm), com les dues anteriors, està realitzada per Josep Danés i Torràs. Està dipositada en l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (AFCEC), on té la referència AFCEC_EMC_X_7596. La fotografia fou facilitada a CEC en 1926, per la qual cosa és anterior. Com en el cas d'altres fotografies de Danés i Torràs fetes a València, hem pogut comprovar que la data de dipòsit és molt posterior a la realització de la fotografia. Per això, mantindré ací la mateixa datació que les ja presentades, ca. 1906.
Com en el cas de les dues fotografies anteriors, l'autor està muntat en el tren Barcelona-València i fotografia per la finestra les barraques de l'horta d'Alboraia i l'accés a València pel Cabanyal-Canyamelar que hi havia a la dreta de la marxa (en direcció a ponent). S'hi pot apreciar el lleuger moviment en la imatge en els camps del primer plànol. Per això, la fotografia d'ahir estava ubicada a Alboraia i aquesta, catalogada com feta al Cabanyal, està més pròxima a València.

Addenda: Aquesta entrada està esmenada en l'entrada del 17 de maig de 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada