La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 24 de juny del 2014

Barraca a l'Entrada de Fernandet, El Perelló, L'Albufera




Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta imatge fou publicada per Josep L'Escrivà en el seu llibre Les nostres barraques (1976), en la p. 73, que podeu veure ací (i descarregar fent clic ací):



Les indicacions que dóna L'Escrivà són de la barraca perellonenca són "Entrada de Fernandet". Efectivament, l'Entrada de la partida de Fernandet és un camí que parteix de la carretera Natzaret-Oliva. Ací teniu el plànol que ofereix el Cadastre, on està indicada la ubicació de la barraca. Per cert, amb una orientació pràcticament nord-sud inhabitual. El podeu descarregar fent clic ací.



L'Escrivà comenta la presència de contraforts, que encara es poden veure en la imatge de google street (que podeu descarregar fent clic ací).




La fotografia del llibre de l'Escrivà està feta des del sud cap al nord. Per a la datació de la fotografia, farem servir l'any d'edició del llibre. Per abreujar, anomenarem a aquesta barraca de Fernandet, pel nom de la partida i la carretera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada