La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 5 de juny del 2014





Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. La imatge correspon a l'interior de una barraca. Fou publicada en la revista Estampa, en 10 d'abril de 1928 i és de Barberá Masip. L'article, del qual ja hem parlat en l'entrada de 23 d'abril de 2014, porta com a títol "La barraca y la alquería. Las dos notas típicas de la huerta valenciana", i està signat per B. [Bernat] Morales San Martín (1864-1947), periodista que va escriure moltes novel·les de tema valencià. Podeu descarregar la pàgina fent clic ací.


L'article no identifica la barraca, però podem deduir que és la mateixa de la fotografia que acompanya la crònica, que és aquesta (que podeu descarregar ací o ací).


Com que aquesta fotografia fou publicada en 1927, suposarem que la fotografia interior és de la mateixa data.
En la fotografia de l'interior de la barraca la baixella (de Manises), l'armariet de paret, el banc i, a la cadira baixa de boga, el gosset, probablement un gos-rater valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada