La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 23 de juny de 2014Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia fou publicada en la revista Mundo Gráfico, any XXIV, en un número extraordinari, de data 28 de març, dedicat a València. Formava part de l'article, signat per Feliu Dosart, "Tríptico de Valencia: La huerta - El mar - La ciudad". Ací teniu la plana sencera (que podeu descarregar fent clic ací).


No s'indica autor de la fotografia, encara que en altres casos es fa constar l'autoria de Vidal Corella. Datarem la fotografia el mateix 1934.

En el seú número del 14 d'abril de 1937, en temps de la Guerra Civil, la mateixa revista Mundo Gráfico va fer servir novament la fotografia, ara en un reportatge sobre l'enviament de queviures des de València a Madrid. Ací teniu la fotografia.Podeu descarregar-la fent clic ací. La plana sencera (que podeu descarregar fent clic ací) la teniu ací:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada