La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 20 de juny de 2014
Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta imatge forma part d'un fotomuntatge publicat per la revista Nuevo Mundo l'1 de gener de 1914. En el número es feia un repas de 1913, amb fotomuntatges i textos. En el mes d'agost es parlava de la Fira de València i s'incloïa la fotografia de la barraca, que no té localització ni datació (la datarem, però, en 1913). Ací teniu la plana sencera, que podeu descarregar fent clic ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada