La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 27 de novembre de 2015

1931Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta imatge ja havia estat pujada al blog el dia 3 de juliol de 2015, però amb una imatge de molt baixa qualitat (vegeu infra). La repetim perquè en l'Arxiu de Premsa Històrica es troba amb una qualitat major. És un carrer amb barraques, sense ubicació. Cal destacar que la primera barraca de l'esquerra ha canviat la teulada per canalons de llanda.
La fotografia és de Barberá Masip i en l'arxiu de l'ABC està datada el 1921 ca., encara que l'hem trobada publicada el 1931.La fotografia fou publicada pel diari ABC. Il·lustrava un article de Almela y Vives sobre la figura del "col·loquier", publicat el 20 d'agost de 1931, pp. 12 i 13 (la fotografia en la p. 12).
La referència de l'arxiu d'ABC és 5576527,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada