La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 6 de novembre de 2015

Barraques de Belenguer, 1979
La Carrasca, actual Avinguda de TarongersPodeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica fotografia que mostra perfectament la decadència de la vida a la barraca i el contrast amb l'urbanisme. Vegeu la figura humana a l'esquerra i els edificis nous enllà la via del trenet (ara Avinguda de Tarongers). La fotografia fou feta per Luis Nava i ha estat proporcionada al blog pel col·laborador habitual Ángel Martínez. Els nostre agraïment als dos. Els edificis del fons estan en l'actual carrer Campillo de Altobuey.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada