La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 4 de novembre de 2015

Barraca al Camí de Pinedo, 1931


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica fotografia de Lafuente, procedent d'una exposició de fotografies, que fou publicada en la portada del diari Las Provincias, el 12 de març de 1931 (any que prenem com a datació). Està ubicada en el Camí de Pinedo. Del llibre sobre la història de Pinedo ja citat, recuperem aquest plànol de l'època, que podeu descarregar ací:
A tall d'especulació, podria tratar-se de la Barraca de Llancha o de la Barraca de Bouero, que es troben junt al camí, en la part inferior, i junt al canal. Posarem aquestes etiquetes però amb moltes reserves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada