La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 22 de desembre de 2015

Alboraia, 1957Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Típica postal, procedent d'un web de subhastes, de persones amb vestit típic muntades a la gropa. Encara que no està ubicada, es pot llegir "Alboraya" en l'ornament del cavall. Pel que fa a la datació, considerarem que té la mateixa datació que una altra postal, tipus collage, que ha hem pujat al blog el 6 d'abril de 2015, i on apareix aquesta imatge. La teniu ací:

De postals de gropa, hem trobat una altra que sembla retratar el mateix cavall i potser alguna persona. La teniu ací (podeu descarregar-la fent clic ací). La fotografia sembla estar feta als Jardins de Vives.

Altres fotografies de gropes ja pujades al blog:


 
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada