La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 28 de desembre de 2015

Barraca del Cuc
Barraca de Pela
Barraca de Roman,
Barraques de Siurana
Pinedo, La Punta, 1905
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. La fotografia correspon a la benedicció dels terrenys per fer l'església de la Puríssima Concepció de La Punta, el dissabte, 25 de març de 1905 (fou publicada en La Hormiga de oro, 8 d'abril). La fotografia estaria feta des de les obres encetades i probablement des del campanar. Ací teniu una ampliació de la part superior, que podeu descarregar ací:


Les barraques que es poden veure (o millor, endivinar) en l'ampliació serien (d'esquerra a dreta) serien la Barraca del Cuc (o de la Casa del Cuc), marcada amb el número 110 a al plànol cadastral de 1929-1944, la Barraca de Pela (o de l'Alqueria de Pela) i les Barraques de Roman (o de Romà) i les Barraques de Siurana. Això correspon al mapa següent (que podeu descarregar ací):Sobre el seu primer rector, Ranulfo Roig Pascual (que ara hi té un monument) i la relació amb la tradició (perduda) del "Bol" de la Mare de Déu a Natzaret, podeu veure aquest blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada