La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 18 d’agost del 2015

Barraca de Casa Palmera
Pinedo


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent del llibre de Juli Navarro i Gimeno, Pinedo. Més de cent anys d'història (València: autoedició, 1999), p. 38. L'autor identifica la barraca com la de la Casa Palmera, però adverteix que està ja enderrocada. Ací teniu la reproducció de la pàgina sencera, que podeu descarregar ací.

Ací la teniu ubicada en un plànol de 1920, fet per Toni Real "El Roman", que està reproduït al llibre esmentat i que podeu descarregar ací.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada