La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 15 d’agost del 2015

Barraca degradada al Camí de Vera, 13
Cruïlla del Camí de les Fonts i el Camí de Vera




Podeu descarregar la imatge fent clic ací.  Imatge procedent de Google Street que mostra l'estat totalment deteriorat d'una antiga barraca, que es trobava en la cruïlla del Camí de les Fonts (el que comença a la dreta de la fotografia) i el Camí de Vera (el que va per l'esquerra de la fotografia), al sud del Cementeri de Benimaclet. Ací teniu la crònica d'aquest procés de degradació en diversos imatges, on la antiga barraca ha estat indicada amb una fletxa groga.

Plànol de 1929-1944 (que podeu descarregar ací) (a mà esta afegit el número 13 de l'habitatge).



 Fotografia aèria de 1964 (que podeu descarregar ací) (proporcionada per Ángel Martínez)







Fotografia aèria de 1980 (que podeu descarregar ací) (web de l'Ajuntament de València)


Fotografia aèria de 2005 (que podeu descarregar ací) (web de l'Ajuntament de València)








Fotografia aèria de 2006 (que podeu descarregar ací) (web de l'Ajuntament de València)




Fotografia aèria de 2015 (que podeu descarregar ací) (Google)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada