La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 7 d’agost de 2015

Barraca del Rater (o del Ratero), cap a 1970
La Torre
(Actualment, prop del carrer Castell de Cullera, Sociopolis)

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent del blog La Valencia desaparecida d'Ángel Martínez, qui diu que procedeix de la col·lecció de Miguel Ángel Sáiz. El mateix Ángel Martínez la identifica com la Barraca del Ratero (ací normalitzarem com del Rater) i aporta, com fa en les entrades del seu blog, la imatge actual, que teniu ací:La Barraca del Rater es pot trobar en el plànol de 1929-1944. La teniu indicada ací:Lloc que correspon a l'indicat en la fotografia de google maps (que podeu descarregar ací):
Addenda: Juan María Cerdán ens ha fet veure que aquesta barraca ja havia aparegut al blog el 17 de setembre de 2014. Gràcies Juan María!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada