La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 7 de desembre del 2015

Barraques de Vicente Arnal
Horta pròxima a la Carrera Malilla
(antigament, Russafa. Actualment, Plaça de l'Escultor Víctor Hino)



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia proporcionada al blog per José Luis Galiana. Aquesta persona fa la següent descripció dels personatges retratats:

La niña del centro es Vicenta Arnal Valor; a la izquierda Isidra Valor Valor, y el anciano de la derecha es Vicente Arnal Arizo. En aquellas barracas se reunía la familia. Mi abuelo, Vicente Puchades Navarro, tuvo un hermano, José, que murió en la Guerra Civil. Su viuda, Josefa Gimeno, quedó con dos niños y una niña, Mercedes, que iba mucho por allí; ayudaba y le daban de comer. Eran tiempos difíciles; se hacía trueque de lo que sacaban en los campos por aceite y lentejas. Había una carnicería, Patrocinio, junto a los Salesianos. Del pozo se bombeaba agua el día anterior y se dejaba la ropa a remojo con sosa caustica para hacer la colada.

José Luis Galiana també ens ha dit que les dues xiquetes de la postal on es veu la barraca són Vicenta Arnal Valor i la seua germana Josefa.



Moltíssimes gràcies a José Luis Galiana i a la seua família i la família de Vicente Arnal.




3 comentaris:

  1. Hola, hi ha una apreciació. Vicente Arnal Ibañez era el meu besavi era el pare de Vicenta Arnal Valor i el marit d' Isidra Valor Valor.

    El pare de ell és Vicent Arnal Arizo (1857-1942).

    ResponElimina
  2. Vicenta Arnal Valor és la mare de la meua mare, i la dona de Vicente Puchades Navarro. Tots són de la mateixa família.

    ResponElimina
  3. Són dos moments diferents un als anys vint a la fotografía.

    I després de guerra, l'altre, als anys cuaranta quan és varen casar els meus iaios. Vicent Puchades y Vicenta Arnal.

    Gràcies.

    ResponElimina