La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 20 de març de 2016

Barraques al començament del Camí del Grau
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Dibuix, datat cap al 1810, en el qual podem veure algunes barraques que, pel realisme del dibuix, haurem de considerar autèntiques. S'hi poden veure dues barraques a la vora del Convent de Sant Joan de la Ribera i algunes altres a la part de darrere, així com les teulades d'altres barraques en allò que ara és l'Eixample (aquestes ja han aparegut en el blog).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada