La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 30 de maig de 2015

Barraques de Vicente Arnal,
Horta pròxima a la Carrera Malilla, 1929
(antigament, Russafa. Actualment, Plaça de l'Escultor Víctor Hino)

(ENTRADA ACTUALITZADA. CONSULTEU LA IMPORTANT ADDENDA POSTERIOR)
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia fou publicada en un article aparegut en La Correspondencia de Valencia, del 22 d'agost de 1929, que duïa el títol: "Las barracas más bonitas de la huerta", que podeu descarregar fent clic ací.
 

L'article les identifica, com es pot veure al peu de fotografia, com les Barraques de Vicente Arnal, que es trobaven a la Carretera de Melilla (ara anomenada de Malilla). Com a datació de la fotografia, farem servir la data del periòdic. Per les indicacions que dóna l'article, es poden identificar com les barraques marcades amb un cercle d'aquest plànol cadastral de 1929-1944 (que podeu descarregar ací).

Aquesta ubicació correspon a les ubicacions que podem veure en les imatges de google (que podeu descarregar ací i ací, respectivament).

Aquestes barraques són les mateixes que les aparegudes ja al blog el 28 de juny de 2014, en la imatge (probablement, com la fotografia superior de Vidal Corella)


ADDENDA 30/05/2015

Juan María Cerdán ens ha comunicat per correu electrònic que les barraques de la imatge superior són també les barraques publicades el dia 15 de març de 2014. Tot el nostre agraïment per la seua col·laboració i les seues encertades identificacions. Demà en publicarem una altra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada