La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 6 de juny de 2015

Barraca de Cal Cabut
Camí de Vera, La CarrascaPodeu descarregar la imatge fent clic ací. La imatge és una fotocòpia d'una fotografia de Las Provincias, que ha proporcionat Ramón Ros al blog.
En aquesta vista aèria de 1980 s'ha indicat la seua ubicació (que podeu descarregar ací)


Ací teniu la ubicació de la barraca en el plànol cadastral de 1929-1944 (que podeu descarregar ací):


No s'ha de confondre aquesta Barraca de Cal Cabut del Camí de Vera o La Carrasca amb altra homònima, que es trobava al  nord del campus de la UPV, però de la banda de la via del tren de Barcelona) i que pertanyia a una altra branca de la mateixa família, segons els testimonis arreplegats per Ramón Ros.
Aquesta barraca fou enderrocada als anys 80-90. La seua ubicació ara es troba dins de l'ampliació de la Universitat Politècnica de València, aproximadament on es troba la Facultat de Belles Arts. Estava junt a la casa anomenada del "Coloquiero" (Col·loquier era aquella persona que composava col·loquis, una forma de literatura popular) i la casa Conole, a l'altra banda del camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada