La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 8 de juny de 2015

Barraques d'El Palmar
Junt a la Trilladora del Tocaio


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta magnífica fotografia, sense datació, correspon a la Trilladora del Tocaio, a El Palmar. S'hi pot veure el poble i l'Albufera. En la part dreta de la fotografia s'aprecien dues barraques, que es poden veure millor en l'ampliació de la imatge (que podeu descarregar ací)
La fotografia està feta des de una barca a l'Albufera o des de la Mata de les Rates. Ací teniu la fotografia emprada en un cartell d'un acte de la Generalitat Valenciana i la Fundació Assut (web ací) (el podeu descarregar ací):
En el plànol de 1929-1944 no estan indicades les barraques (el podeu descarregar ací).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada