La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 5 de juny de 2015

Barraca número 279
Carretera de Mandingorra, actualment, Bulevard Sud, Patraix

Dibuixos de l'estudi de Javier Goerlich, 1933


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Com explicàrem a l'entrada d'ahir i despúes ahir, encara que aquest és un blog de fotografies, estem mostrant tres fragments d'un dibuix (aquarel·la, probablement), de l'estudi del gran arquitecte i urbanista Javier Goerlich, que corresponen al projecte de mausoleu per a Vicente Blasco Ibáñez. Ho farem així per la qualitat de les imatges, la fidelitat amb els plànols conservats i per l'absència de fotografies de les barraques de la zona.
De la fotografia de la imatge no sabem el nom, però la identificarem com la Barraca "número 279", perquè és el número que presenta en el plànol de 1929-1944. Ací teniu una imatge més ampla, amb les barraques veïnes (que han estat objecte de les entrades precedents) (que podeu descarregar ací)
I ací teniu el dibuix sencer del projecte de mausoleu, datat el 1933, que havia de servir també per soterrar persones il·lustres (que podeu descarregar ací):


Ací teniu un fragment del plànol de 1929-1944 on està indicada amb un cercle roig la Barraca "número 279" i amb cercles blaus les altres dues barraques del projecte de Goerlich i la Barraca de Sales, ja reproduïda a aquest blog (podeu descarregar el plànol fent clic ací).


Ací teniu la vista aèria actual, de Google street, amb la ubicació de la barraca (que podeu descarregar fent clic ací).Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada