La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 10 de juny de 2015Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia pertany a una sèrie que fou pujada al Foro Remember València I (#4962) pel membre "Catadau", segons el qual pertanyien al seu avi. Ara els enllaços a les fotografies ja no estan actius.

Si allò que es veu a la dreta de la fotografia són unes vies de tren, les barraques probablement estarien a la vora de la via que anava per l'actual avinguda de Tarongers, a l'entorn de la Carrasca.

Addenda (21/07/2015)

Juan María Cerdán ha trobat que aquestes barraques són les mateixes que les aparegudes el dia 11/10/2014. Moltes gràcies, Juan María!Addenda (02/08/2015)

Juan María Cerdán ha trobat també que aquestes dues imatges es corresponen amb la mateixa fotografia publicada el 20 de maig de 2014. De nou, moltes gràcies Aquesta:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada