La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 3 de juliol de 2015

1931
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Imatge procedent de l'escanejat (amb baixa qualitat) fet pel diari ABC d'una fotografia de la seua hemeroteca. La fotografia il·lustrava un article de Almela y Vives sobre la figura del "col·loquier", publicat el 20 d'agost de 1931, pp. 12 i 13. Ací teniu les imatges (que podeu descarregar ací i ací, i també ací i ací en format pdf). No tenim ubicació de les barraques que s'hi veuen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada