La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 24 de gener de 2016

1912


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia ja ha estat pujada al blog. Fou penjada el 9/1/2014. La tornem a pujar per dues raons. En primer lloc, perquè hem aconseguit una còpia de molta més qualitat procedent de l'Arxiu de Girona. Amb aquesta nova còpia, podem veure més clarament que darrere, a l'esquerra, hi ha dues barraques més. En segon lloc, perquè aquesta còpia està datada el 1912.
El que penja de la finestra de al barraca gran és una pell, potser d'ovella, que està assecant-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada