La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 4 de gener del 2016






Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Ací teniu un fragment d'un retaule de Vicent (o Vicente) Macip (1475-1545, que fou pare del pintor Joan de Joanes; biografia ací). Ací teniu una altra imatge:

I ací teniu una imatge completa del retaule, que es troba al Museu del Carme, proporcionada, com les anteriors, per Orlando Ros (que podeu descarregar ací, ací i ací).



És aquesta la primera representació d'una barraca?
Així ho defensà Francisco Almela y Vives en la seua Guía de Valencia de 1930 (imatge proporcionada per Jaume Penalba) com podeu veure ací (podeu descarregar-ho ací):


És la primera representació d'una barraca o una vivenda, amb teulada a dues aigües, típica de l'Europa septentrional, amb vigues a la façana (una maison à colombages ací)?

[Amb l'agraïment a Jaume Penalba, Orlando Ros i altres membres de l'Associació Cultural Remember València]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada