La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 9 de gener de 2016

ca. 1915Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Imatge d'una revista procedent d'un web de subhastes. Es tracta d'una fotografia acolorida que, segons el web, estaria dataca als anys 10 del segle passat.
El text diu:
Barraca valenciana. Fotografía en colores por L. de Nueda
Hem trobat una referència a un tal "L. de Nueda" en la revista Vida financiera de 10/2/1915 (aquesta persona era secretari del consell d'administració de la Unió de Empresarios de Pompas Fúnebres), com aquesta data està d'acord amb la del web de subhastes, la datarem ca. 1915.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada