La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 3 de gener de 2016

Barraques de Josep Pueyo
1765-1767Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquest és un blog d'imatges fotogràfiques, encara que també, excepcionalment, arrepleguem dibuixos i pintures que considerem fidedignes, com és aquest cas. Es tracta d'un plànol (de 54 x 76 cm) dipositat en l'Arxiu General de Simancas. Signatura: MPD, 29, 048. Ubicació Anterior: SSH, 00847, que es troba digitalitzat al web del Ministeri d'Educació. Correspon a la delimitació d'un terreny, que suposem a l'entorn de l'Albufera (per les referències a camps d'arròs), i on hi ha el detall de tres "Barraques de Joseph Pueyo", el dibuix de les quals hem ampliat (podeu descarregar-lo ací).Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada