La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 19 d’octubre de 2014

Av. Blasco Ibáñez, 14, València


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia, molt semblant a la publicada ahir en el blog, procedeix també de l'Arxiu de José Huguet, i fou feta pública el 23 de setembre de 2013 al blog La Valencia desaparecida d'Ángel Martínez, correspon a la mateix barraca de l'entrada d'ahir i despús-ahir. Estava ubicada en l'actual l'Avinguda Blasco Ibáñez, número 14, de València. La fotografia està datada ca. 1920.

Addenda

En trobar aquesta altra fotografia (que podeu descarregar fent clic ací), hem d'introduir un comentari en aquesta entrada. Semblen iguals, però es pot veure que la fotografia inferior té una taca negra en el cantó superior dret. Aquesta taca no s'aprecia en la foto superior, en la que es pot veure que en una franja al costat dret té un canvi de tonalitat. Això s'explica perquè la fotografia original és una fotografia estereoscòpica i s'han unit les dues imatges per fer una fotografia més ampla.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada